dimecres, 3 de setembre del 2014

LA BIBLIOTECA INFANTIL DEL MUSEU DE PREHISTÒRIA DE VALÈNCIA VIURÀ UN CAP DE SETMANA AMB ELS ÍBERS

Per quart any consecutiu la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València estarà present a les VII Jornades de Portes Obertes de la Bastida de les Alcusses: "Viu un cap de setmana amb els íbers", que tindrà lloc el 13 i 14 de setembre a Moixent.



La Biblioteca del Museu de Prehistòria de València instal·larà al Museu Arqueològic de Moixent una selecció de llibres infantils dels seus fons per a que xiquets i pares puguen endinsar-se en el món dels íbers, celtes, grecs, romans ... Com que aquest any les Jornades tracten sobre la infància en època ibèrica hem triat un repertori de llibres que ens aproparan al dia a dia dels xiquets: com han viscut, com han vestit i com s'han divertit al llarg de la història.


Com a novetat aquest any hi hauran dues sessions d'animació lectora.

No vos ho podeu perdre!


Us esperem!




Lloc: Museu Arqueològic de Moixent. Carrer Poeta Gabriel Vila, 7.

Horari: Dissabte dia 13 de 10 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores
            Diumenge dia 14 de 10 a 14:00 i de 17:00 a 20:00 hores



A més, podeu visitar el poblat ibèric de la Bastida de les Alcusses que es troba a la Carretera CV-652 de Moixent a Fontanars, Km 10,5.







divendres, 11 de juliol del 2014

dilluns, 12 de maig del 2014

Museus: els bibliotecaris som la connexió

Com cada any les bibliotecàries de Musas València aprofitem el Dia dels Museus per reivindicar la nostra existència, el paper de les biblioteques dins els museus i la nostra professió. Enguany, hem fet nostre el lema de l’ICOM per al Dia Internacional dels Museus 2014: els vincles creats per les col·leccions dels museus,  i l’hem transformat per relacionar les nostres biblioteques, els nostres museus i els nostres usuaris.

Volem mostrar com les bibliotecàries som el vincle i la connexió entre tots els museus de la ciutat, i com amb la informació i el nostre treball teixim enllaços i xarxes. Vincularem diferents aspectes de cadascuna de les biblioteques de museu de la ciutat de València participants en el projecte: Biblioteca de l’IVAM, Biblioteca del Museo Nacional de Ceràmica, Biblioteca del Museu de Belles Arts, Biblioteca del Museu València d’Etnologia, Biblioteca del Museu de Prehistòria de València i Bibliotecadel MUVIM perquè qui vullga, puga conéixer-nos a totes alhora.
Com ho farem? A través d’una pàgina de Pinterest, perquè pensem que les imatges tenen una força més immediata que les paraules, i  a més podem ser les protagonistes de totes elles. Davall el títol Museus : els bibliotecaris som la connexió trobareu 9 taulers a través dels quals podreu conèixer-nos millor, no sols com a grup, sinó també de manera individualitzada a cada equip bibliotecari. L’esperit és mostrar que som una connexió i així barregem en un mateix tauler fotografies de diferents biblioteques.

Visita el perfil de Museus: els bibliotecaris som la connexió de Pinterest.

Ens servix per mostrar-vos com funciona Musas València a través de taulers que parlen de les nostres reunions o les activitats programades en anys anteriors per al Dia dels Museus i el Dia del Llibre. Podreu conéixer les bibliotecàries de cada museu, però a més a més d'una manera diferent i divertida, i si no ho creieu mireu com es presenten les companyes de la Biblioteca del Museu de Prehistòria de València.


Biblioteca del Museu de Prehistòria de València

També trobareu recomanacions lectores de llibres i publicacions periòdiques de les nostres col·leccions i que per alguna raó cadascuna vos volem recomanar. Trobareu títols relacionats amb les nostres matèries o bàsics per a l'estudi del camp que tractem, altres que són ferramentes de treball o simplement aquells que més ens agraden.


Biblioteca del Museu Valencià d'Etnologia

No sols volem ser la finestra de les nostres biblioteques, sinó també la finestra dels nostres museus. És per esta raó que ens hem fotografiat en el racó que més ens estimem dels nostres museus, per presentar-vos-els i convidar-vos a visitar-los. 


Biblioteca de l'IVAM

Estes tres fotografies són només un exemple de totes les que podeu trobar al Pinterest de Musas València. Deixeu el que esteu fent i animeu-vos a conéixer-nos i si vos agrada el que veieu, compartiu-lo i sobretot veniu a les biblioteques de museus de la ciutat de València. Som d'accés públic i estarem encantades de trobar-nos amb tots vosaltres. Vos esperem!

De poc ho oblidem, com a acomiadament vos volem fer un regal: este vídeo del nostre projecte que resumix molt bé el que som i el que volem transmetre. Som un grup de professionals de la informació que treballa i crea relacions entre els museus de la ciutat. Creem vincles i connexions. Som les bibliotecàries de museus de València, o el que és el mateix, Musas València.

dimecres, 23 d’abril del 2014

A L'ABRIL, LLIBRES MIL

La biblioteca del MuVIM vol commemorar el Dia Internacional del Llibre, 23 d'abril de 2014, donant llibres a les biblioteques públiques. Hem elaborat una llista de duplicats i altres publicacions que poden ser interessants per a la vostra biblioteca.  

Donem-li color a la vida amb la lectura!!!!.


Podeu sol·licitar el llistat a través de la pàgina web del MuVIM, amb l'enllaç al formulari. Es respectarà el rigorós ordre de sol·licitud. 
(Biblioteca del MuVIM, 23 d'abril de 2014)




dilluns, 7 d’abril del 2014

400 años de la muerte de El Greco (1541-1614)


Hoy día 7 de abril  hace 400 años que murió El Greco,  para recordar esta fecha incluimos tres referencias.

Una revista del año 1914 y dos artículos publicados en sendas publicaciones periódicas a las que estamos suscritos, documentos  que podéis consultar en la Biblioteca del Museo de Bellas Artes de Valencia.

La primera, Centenario del Greco : revista dedicada a la memoria del insigne pintor,  se publicó en Toledo en 1914, sólo cinco números  “con el propósito de difundir  y vulgarizar en lo posible las noticias de interés culminante ... detalles biográficos, artísticos  ... e información de cuanto en su honor se va a ofrecer ...”  es parte del texto introductorio que aparece en el primer número y firmado por  la Comisión Redactora, en este primer número también se relacionan los miembros de  la Junta Organizadora de El Centenario del Greco, el tercer centenario.


 Esta es la imagen de la portada






La siguiente proposición es que consultéis un artículo que se ha publicado en la revista  Apollo, n. 618, 2014, Becoming El Greco. Andrew R. Casper.

El artículo cita  varias exposiciones que se celebran o se celebrarán  este año a raíz del 400 aniversario de la muerte de El Greco. Haciendo  un rápido recorrido por  la biografía del artista  detallando su evolución artística y la influencia que los lugares donde vivió  tuvieron en su obra.

El autor  del artículo lo es  también del libro Art and  the Religious Image in El Greco’s Italy. Penn State University Press, 2014.

Este es el  sumario de la revista


Y por último os recordamos el número  22,  2014 de la revista ARS magazine, que en  la presentación de dicho número y  bajo el titulo Un año para recordar,   Fernando Rayón,  afirma que la editorial ha  querido sumarse a los eventos de este año con un número especial  sobre El Greco.
Podéis venir también a consultarlo a la biblioteca del Museo.





dilluns, 3 de març del 2014

8 DE MARÇ. DIA INTERNACIONAL DE LA DONA


LA BIBLIOTECA DEL MuVIM CELEBRA EL DIA INTERNACIONAL DE LA DONA

Amb motiu del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca del MuVIM ha preparat una selecció de llibres, en la qual s'inclouen novetats editorials com la que a continuació destaquem per dues raons:

1ª. La biblioteca del Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat no pot oblidar que el 4 de maig de 1814 es compleixen 200 anys de la promulgació, per Ferran VII i en aquesta mateixa ciutat, d’un decret que restablia la monarquia absoluta i anul·lava la Constitució de 1812. Un esdeveniment que suposava la desaparició de la Carta Magna Liberal defensora de les llibertats i els drets civils al nostre país, així com el naixement del concepte de ciutadà i de l’Espanya Moderna. A més, som també la Biblioteca General de la Diputació i les diputacions, creades per  les Corts de Cadis en 1812, també van ser suprimides amb l’arribada de Ferran VII al poder.


2ª.  Celebrem el Dia Internacional de la Dona i les protagonistes són les dones.


El llibre destacat és: Amazonas de la libertad: Mujeres liberales contra Fernando VII de Juan Francisco Fuentes i Pilar Garí. Madrid: Marcial Pons, 2014.

Resum del llibre

"Durant la Dècada Ominosa, Ferran VII no va tenir major enemic que la dona patriota». Aquesta afirmació, que pertany a l’obra costumista Els espanyols pintats per si mateixos (1843), expressa un ampli estat d’opinió sobre el protagonisme que van tenir les dones en la lluita contra la monarquia absoluta. Eren temps en què patriota era sinònim de liberal i en què Mariana Pineda figurava per dret propi, des de la seua execució en 1831, en el panteó d’herois i màrtirs del liberalisme espanyol. Amazones de la llibertat -títol pres d’una expressió de l’època- reconstrueix l’evolució del liberalisme femení a Espanya des dels seus orígens a la Guerra de la Independència fins a la seva participació activa en les conspiracions contra Ferran VII. Milicianes liberals, conspiradores, exiliades, preses polítiques, aventureres ..., l’amplitud i la diversitat del seu compromís amb la revolució cobren llum pròpia després d’una llarga investigació en una vintena d’arxius europeus, dels quals procedeix bona part de les dades reunides sobre aquestes milers d’espanyoles titllades de liberales per l’absolutisme de l’època. Aquest llibre pretén il·luminar la part menys coneguda de la història del liberalisme espanyol tornant la veu als seus principals protagonistes femenines".


També us recomanen altres activitats relacionades amb el Dia Internacional de la Dona, com el documental:

Les mestres de la República, de Pilar Pérez Solano, Premi Goya 2014 a la millor pel·lícula documental .

“L’educació va constituir un dels grans compromisos socials de la democràcia de la Segona República. L’objectiu era configurar l’estat docent, que portaria la cultura i l’ensenyament als racons més remots del país per construir una societat més justa, lliure, equitativa i solidària.

 
Les mestres de la república representaven el model de dones modernes i independents. Elles serien les responsables, en bona mesura, de la construcció i difusió de la nova identitat ciutadana, en educar al seu alumnat en els valors d’igualtat, llibertat i solidaritat, tant a través de la transmissió en els continguts a les aules com, tot, amb el seu exemple personal”.

Aquest documental es pot veure el dia 5 de març, a les 18.30, al Centre Cultural de Picanya, i el dijous 6, a les 18.30, a la Casa de Cultura de Rocafort. Si teniu interès en altres passes, podeu consultar el web:

http://www.feteugtpaisvalencia.es/webwp/2014/02/06/documental-las-maestras-de-la-republica-properes-projeccions-al-pais-valencia/

BIBLIOTECA DEL MUVIM, març, 2014

divendres, 28 de febrer del 2014

Nova programació de la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València

Volem presentar-vos el programa d'activitats de març a juny  de la Biblioteca Infantil del Museu de Prehistòria de València.

Tots els diumenges més de 500 publicacions a la vostra disposició a la primera planta del Museu.



Recordeu que les activitats es realitzaran a les 10:30 i a les 13h.


La Prehistòria al teu abast!!!