dilluns, 11 de juny del 2012

Gràcies, Araceli!


Enguany, coincidint amb el V Centenari de l'Hospital General, la biblioteca del MuVIM i la Biblioteca Pública de València estem preparant una mostra sobre l'antic hospital, amb documents gràfics dels segles XVIII al XX. Un projecte que va sorgir de l'interés que mostrava la ciutadania per conèixer l'antic hospital i l'espai que ocupava. Araceli, encarregada de les visites guiades del museu, va ser qui canalitzà aquest sentir i ens ho va transmetre. 

Araceli Vivó, qui va morir divendres passat, era funcionària de la Diputació de València i des de feia alguns anys s´ocupava de les visites guiades, en la secció de didàctica del MuVIM. Els seus desvetllaments per millorar la seua formació professional la va dur a realitzar diverses llicenciatures, entre les quals destaca Pedagogia en la qual va obtindre premi extraordinari fi de carrera. 

Sempre va ser un exemple de superació personal. Cada vegada que s'inaugurava una nova exposició al MuVIM pujava a la biblioteca a documentar-se, ens preguntava per bibliografia i compartia els seus projectes. Ella va ser qui ens va transmetre l'interés que mostraven els visitants per saber més coses de la història de l'antic hospital de València, en el recinte del qual s´hi troba el MuVIM i la Biblioteca Pública.

A Araceli devem també la realització, fa uns anys, d´una mostra sobre fotografies antigues de l'hospital, retirada en fer un reajustament d'espais en la sala de la muralla, on estava situada. 

Per tot això, volem que la mostra que preparem per a després de l'estiu: L’Hospital General de València: història gràfica d’un recinte hospitalari siga un xicotet homenatge a la persona que va forjar aquesta iniciativa.


(Biblioteca del MuVIM, València, 11 de juny de 2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Deixan's la teua opinió ens interessa moltíssim...